Voortgezet onderwijs

Zowel de onderbouw als de bovenbouw kan terecht bij het Techlab voor een gezonde dosis techniek! Als leerling van de onderbouw volg je ons ‘ontdekken, maken en ontwikkelen’ weg waarbij de gaafste projecten aan bod komen! En als leerling van de bovenbouw kun je diverse keuzevakken bij ons volgen of zelfs je profielwerkstuk bij ons maken!

Uiteraard allemaal onder begeleiding van het Techlab en onze denkwijze over technische educatie! Wil je meer weten over onze manier van werken?

Stageplek       

gezocht?

Zoek jij voor het volgende schooljaar een toffe stageplek? Het Techlab biedt verschillende soorten stageplekken aan.

Voor zowel vo-leerlingen alsook mbo- en hbo-studenten.

Voor meer informatie, kun je het contactformulier invullen. Dan nemen wij z.s.m. contact met je op om kennis met je te maken.

Onderbouw

Ontdekken, maken & ontwikkelen!

Voor alle niveau’s van de onderbouw in het voortgezet onderwijs is er de mogelijkheid om een gehele weg te volgen van ‘ontdekken, maken en ontwikkelen’. Vanaf 3 dagdelen kunnen we al hele gave dingen leren en maken. Maar kies je voor 6 of 9 dagdelen dan kunnen we net een stukje meer. Tijdens het ontdekken zullen wij ook ontdekken wat het gezamenlijk niveau is en kunnen we het maken en ontwikkelen uitdagend en op niveau aanbieden!

Benieuwd naar onze thema’s? Bekijk deze hier! Uiteraard kunnen we ook een thema in samenspraak bedenken die past bij jouw school!

De dagdelen kunnen in overleg gepland worden op een datum en tijdstip naar wens. Kosten per klas zijn € 50,- per dagdeel.

Interesse? Vul dan het formulier in en we nemen z.s.m. contact op.

“Techlab Zwolle is echt een inspirerende plek om stage te lopen! De mix van technologie en de samenwerking tussen jong en oud maken het een unieke ervaring.”

Bram Grondman
Hbo-stagiaire
Techlab Zwolle

Bovenbouw

Keuzevakken en profielwerkstuk!

Op het Techlab bieden we specifieke keuzevakken voor het vmbo basis, kader, theoretische leerweg (tl) en gemengde leerweg (gl). De keuzevakken volg je als onderdeel van het curriculum en worden door het Techlab met een cijfer beoordeeld. Onder leiding van een Techlab docent en onafhankelijk van school zijn deze keuzevakken bij ons te volgen. Ook bieden we voor leerlingen van het havo, vwo en atheneum de mogelijkheid aan om je profielwerkstuk bij ons te maken. Dit gebeurt met ondersteuning van onze docenten op donderdag- en vrijdagmiddag.

Heb je interesse in één of meerdere keuzevakken of in het maken van je profielwerkstuk bij ons? Vul dan het formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op!

Keuzevakken

  • Ben je gefascineerd door drones en hun vele toepassingen? In het keuzevak Dronetechniek leer je alles over de technische aspecten en de wet- en regelgeving van drones. Ontdek hoe drones ingezet kunnen worden in verschillende sectoren en krijg praktische ervaring met het plannen en uitvoeren van vluchten.

  • Wil je je verdiepen in de wereld van robotica? Dit keuzevak bied je de kans om robots te ontwerpen en te programmeren. Of het nu gaat om industriële robotica, Robot wars of smart city-projecten, je leert technieken zoals 3D-printen en prototyping om geavanceerde machines te creëren en te optimaliseren.

  • Ben je geïnteresseerd in het optimaliseren van industriële processen? Het keuzevak Procestechniek leert je hoe je productieprocessen kunt analyseren en verbeteren. Je krijgt inzicht in massabalansen, energiebalansen en procescontrole, en ontwikkelt vaardigheden om de efficiëntie en productiviteit te verhogen.

  • Het keuzevak Meubelmaken bied je de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen in meubelconstructie en -bewerking. Leer verschillende houtbewerkings- en verbindingstechnieken, en maak functionele en esthetische meubelstukken. Dit vak is perfect voor iedereen met een passie voor houtbewerking en design.

  • In dit keuzevak leer je alles over het werken met plaat- en constructiematerialen. Ontwikkel vaardigheden in het bewerken, vervormen en verbinden van materialen. Maak kennis met verschillende machines en gereedschappen, en leer hoe je nauwkeurige en duurzame constructies maakt.

  • Wil je leren hoe je machines en apparaten kunt onderhouden? Dit keuzevak richt zich op werktuigkundig en elektrotechnisch onderhoud. Je leert onder andere demonteren en monteren van machines, periodiek onderhoud, en het werken met elektrische componenten.

“…en iets maken,
de verwondering
dat ze dat kunnen…”

Marco Theunis
Algemeen management
Techlab Zwolle

Nieuws